Management

Onze ondermening bestaat uit een toegewijd team van Afrikanen en niet-Afrikanen, allemaal ervaren op het gebied van landbouw en project management.


Gerrit Valkenburg (Nederland)
Managing Director

De oprichter van Cluster Farming is een bouwkundig constructeur en een ondernemer met visie met een enorme Afrika ervaring. Zijn heldere visie op de ontwikkeling van nieuwe markten met een constante nadruk op de triple bottom line van duurzame landbouw bracht hem naar verschillende delen van de wereld in de afgelopen 25 jaar. Vanaf het allereerste begin beoogde Gerrit Valkenburg duurzame ontwikkeling met een zakelijke filosofie en strategie. Het resultaat is een zeer gerespecteerd duurzaam bedrijf met als leidende principes; uitzonderlijke service, transparante communicatie, nieuwe ontwikkeling in de landbouw en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Maurice Valkenburg (Nederland)
Supply Chain Manager

"Bij de eerste keer dat ik de boerderij zag was ik verbaasd en enthousiast en het idee heeft me onmiddellijk gevangen: de oprichting en ontwikkeling van de eerste duurzame en biologische boerderij in Ghana is een spannende uitdaging. Voor Cluster Farming is water meer dan een vloeistof, het is een essentieel element om vissen te kweken en een gemeenschappelijk element voor de groei van vissen en planten. Bovendien wordt het natuurlijk gezuiverde water hergebruikt voor een milieuvriendelijke aanpak. Daarom is Cluster Farming als water, die in het zicht van de obstakels niet opgeeft noch onnodig strijd, maar een slimme uitweg vindt. Dat is de reden waarom ik hier werk."


Patricia Valkenburg (Nederland)
Landscaping / Farm design

“Mijn grootste wens om toe te treden tot Cluster Farming komt uit het feit dat Cluster Farming opkomt voor de successen in de agrarische sector van Ghana en dat zij zich inzetten voor het uitbreiden en faciliteren van boerderijen op het gebied van duurzame productiviteit voor algemene positieve economische effecten. Landbouw was altijd en zal altijd een zeer belangrijk onderdeel van het economische succes in Ghana zijn. Cluster Farming is vastbesloten een grote promotor te zijn en daarom ben ik er trots op deel van het Cluster Farming team te zijn. Ik geloof dat realiteit uit kansen gecreëerd kunnen worden."